Drumeții ghidate în zonă

Ne aflăm într-un cadru natural deosebit, pădure sălbatică, presărată cu multiple atracții și zonă încărcată de istorie. Te invităm să descoperi cel mai important complex de vestigii rupestre din Muntii Buzăului, locuințe și lăcașe de cult săpate în piatră, fostele vetre de sat și poveștile locului, să cauți urme de fosile și bucăți de chihlimbar.

Descoperă-le pe toate alături de un ghid local, Daniela, colega noastră ghid autorizat și localnică din Colți, în drumețiile organizate în fiecare weekend. 

bisericuta lui iacob.png

𝗗𝗿𝘂𝗺𝗲𝘁̦𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘅𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝘀̦𝗲𝘇𝗮̆𝗿𝗶 𝗿𝘂𝗽𝗲𝘀𝘁𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗼𝘇𝗶𝗼𝗿𝘂 

Pe raza localităților Bozioru, Colți, Cozieni și Brăești se găsește cea mai mare aglomerare de așezări rupestre (aproximativ 30 de toate, întinse pe 80km în Județul Buzău). Sursă de legende și povești paranormale, istoria adevărată a acestor așezări este cu mult mai fascinantă decât orice invenție.

Deși atestate abia în secolul XVI când au început să fie locuite de sihaștrii sau transformate în bisericii, așezările din piatră datează încă din epoca bronzului când serveau ca adăpost și lăcaș de cult. 
Pe unele dintre stâncile risipite prin pădure se văd simboluri precreștine, inscripții în chirilică și cruci ce vin să confirme locuirea zonei de-a lungul timpului.
𝑻𝒊𝒑 𝒕𝒓𝒂𝒔𝒆𝒖: mediu-ușor
𝑫𝒖𝒓𝒂𝒕𝒂̆ 𝒕𝒓𝒂𝒔𝒆𝒖: aprox 6-7 ore cu pauze
𝑪𝒐𝒔𝒕 40lei/pers (minim 8 participanți)
Copii sub 12 ani beneficiază de participare gratuită atât timp cât sunt însoțiți de un adult plătitor.

20210718_124136.jpg

𝗘𝘅𝗽𝗹𝗼𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝘇𝗼𝗻𝗲𝗶 𝗖𝗼𝗹𝘁̦𝗶: 𝗳𝗼𝘀𝗶𝗹𝗲, 𝗰𝗵𝗶𝗵𝗹𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿, 𝘁𝗿𝗼𝘃𝗮𝗻𝘁̦𝗶 𝘀̦𝗶 𝘃𝗲𝘁𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝗮𝘁 𝗮𝗯𝗮𝗻𝗱𝗼𝗻𝗮𝘁𝗲

O drumeție pentru exploratorii mici și mari în care descoperi locuri știute doar de localnici. Vei căuta urme de fosile în faliile de pe Colții Buzăului și chihlimbar la fostul loc de extracție. Poieni, fâneșe și peisajele Munților Buzăului te vor însoți către La Gogoane, culmea cu mici trivanți și apoi pe lângă ce a mai rămas din fost biserică a satului spre o vatră părăsită a unui sat tradițional. 
𝑻𝒊𝒑 𝒕𝒓𝒂𝒔𝒆𝒖: ușor
𝑫𝒖𝒓𝒂𝒕𝒂̆ 𝒕𝒓𝒂𝒔𝒆𝒖: aprox 3-4 ore cu pauze
𝑪𝒐𝒔𝒕 40 lei/pers (minim 8 participanți)

Copii sub 12 ani beneficiază de participare gratuită atât timp cât sunt însoțiți de un adult plătitor.

20210718_124136.jpg

Detalii și rezervări - Daniela Cîrstian 0758628115

𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮𝘁: pantofi sport/bocanci, pălărie/șapcă/bandană și bidon cu apă.