joi, 01 iul. | Aluniș

Tabara de tesut la razboi - Alunis

Ne propunem o saptamana de conectare, la satul acesta, Alunis (considerat unul din cele mai inalte locuri din punct de vedere spiritual, parte din "Athos-ul romanesc"), la un mestesug stravechi, in ceea ce speram sa fie un cerc feminin, o altfel de sezatoare.
Registration is Closed
Tabara de tesut la razboi - Alunis

Time & Location

01 iul. 2021, 19:00 – 08 iul. 2021, 12:00
Aluniș, Aluniș, Romania

About the event

Ne propunem o saptamana de conectare, la satul acesta, Alunis (considerat unul din cele mai inalte locuri din punct de vedere spiritual, parte din "Athos-ul romanesc"), la un mestesug stravechi (si femeile din sat, care au purtat cu dansele aceste traditii din mama in fiica), sa ne conectam unele cu altele, cele care ne vom strange cu aceasta ocazie, in ceea ce speram sa fie un cerc feminin, o altfel de sezatoare.

Vom invata sa tesem, dar si sa legam fire nevazute de energie catre sursa, traditia si creativitatea feminina ce ne uneste.   Formatul este de 7 zile, insa poti ramane cat doresti, sa exersezi si sa tesi.

Ateliere: - despre lana: spalarea, vopsitul, torsul lanii - prin metoda traditionala. Obiceiuri si traditii legate de tunsul oilor, torsul lanii, etc. Exemplificare impaslirea lanii - moderator Rodica Patrascu (artist local “dor de lana”) - elementele unui razboi de tesut, tehnici de prindere, spete, ate, cum se instaleaza un razboi de tesut - modele si istoria modelelor in cultura tesutului romanesc, comparatii cu alte culturi, modele si simboluri - idei si solutii de comercializare, de productie, de a trai din arta tesutului - discutie libera - tesutul propriu zis cu exemplificare de tipuri de tehnici. Se va tese in etape, in conditiile in care vor fi instalate 2 razboaie (incercam sa avem 3 pana la momentul taberei). Vor participa femei cu experienta in tesut din sat si comuna, dar si invitati speciali, artizani cu experienta care traiesc din acest mestesug, din alte regiuni.

Pret: 800 lei/persoana Include: toate atelierele aferente taberei, materialele necesare pentru tesut, moderatori, mesteri tesatori, etc. Pretul mai include pranzul in toate zilele de curs cat si o drumetie pe munte la schiturile rupestre din zona sacra Nucu - Poiana Cozanei. Pretul nu include: cazarea (ai trei variante disponibile: cu cortul, in gazda in sat sau la pensiunea din Alunis).

Pentru inscriere trimite-ne un mail cu datele tale la iulia@alunis.ro si vei primi detaliile, agenda si toate informatiile de care ai nevoie, atat despre transport, cazare, cat si ce si cum poti face in Alunis.

Tickets
Price
Quantity
Total
 • Artizan
  RON 800
  +RON 20 Service fee
  RON 800
  +RON 20 Service fee
  0
  RON 0
TotalRON 0

Share this event