top of page
logo retreat.png

RELAXARE. REGĂSIRE. RECONECTARE

Casa tradițională construită exclusiv din lemn și piatră, acoperită cu șindrilă și situată în inima pădurii, pe versantul opus celui cu Așezările Rupestre, ți se oferă drept un spațiu de vindecare pentru minte și trup sau, pur și simplu, ca un loc de relaxare și de (re)conectare cu natura.

Aluniș Retreat este casa de oaspeți a Centrului de Artă Aluniș și face parte dintr-un proiect de promovare a turismului responsabil, setând exemple de bună practică în dezvoltarea turistică a zonei Aluniș - Colți, parte din Ținutul Buzăului, Geoparc UNESCO.

Iubim și celebrăm cultura locului în care ne aflăm și acest lucru se reflectă atât în munca noastră de a revitaliza tradițiile, colaborarea cu un ghid turistic local cât și în construcția efectivă a casei de oaspeți.

 

312621093_502490175228351_1028261322227253441_n.jpg

Șederea la noi

Aluniș Retreat este situată într-o poiană înconjurată de pădure pe versantul opus așezărilor rupestre din Aluniș. Aici este o zonă natural sălbatică, departe de zgomot. 

Camerele  sunt în mod intenționat decorate în stil tradițional minimalist, aproape monahal, în armonie cu spațiul în care ne aflăm, pentru a facilita introspecția și reconectarea atât cu sine cât și cu natura. Casa de oaspeți are 6 camere (duble, twin și posibilitate de triplă/cvadruplă), mansardă - spațiu comun de relaxare, grădină generoasă cu ciubăr, vatră de foc și locuri de relaxare, și o terasă acoperită pentru servit masa.

 

Toată casa are încălzire în pardoseală și este setată la o temperatură constantă de 22°C.

Evenimente private

Găzduim cu drag evenimentul tău:

 

  • tabere și ateliere de artă (pictură, muzică, masterclass-uri, etc);

  • teambuilding-uri, cursuri, workshop-uri și evenimente corporate;

  • mese festive (zile de naștere, onomastice, petreceri private);

  • ședințe foto/video.

 

Aluniș Retreat dispune de 6 camere duble cu posibilitate de transformare în triple, capacitate totală de 16-17 persoane.

 

În cazul evenimentelor cu mai mulți participanți, oaspeții se pot caza și la CASA LILA, casa de rezidență a Școlii de Olărit de la Colți (proiect Centrul de Artă Aluniș) la 2km distanță - 6 camere (20-26 locuri).

Mese și băuturi

Micul dejun este tip bufet și este inclus în costul camerei. Produsele și ingredientele servite sunt în cea mai mare majoritate achiziționate local, în sezon și din surse eco (ouă, lapte, brânză, legume etc).

 

Dacă dorești ceva în mod special, suntem bucuroși să acomodăm orice tip de dietă.

 

Gătim proaspăt în fiecare zi după rețete variate: de la quesadilla la curry, de la ciorbă de perișoare tradițională la supa de dovleac cu ghimbir și multe altele!

 

Dacă există preferințe sau dorințe speciale, se vor lua în calcul în alcătuirea meniului. Suntem bucuroși să acomodăm orice tip de dietă.

Meniurile conțin de obicei 2-3 aperitive (zacuscă cu ghebe, humus, salată de vinete etc), supă (sau ciorbă), un fel principal vegetarian (de exemplu musaca de legume, souffle de broccoli, tartă de morcovi, penne quattro fromaggi) și un fel principal cu carne (varză cu coaste de porc, aripioare de pui în crustă de smântână, etc).

Nu se acceptă accesul cu mâncare și băutură din exterior!

Ce poți face la noi

Ateliere de olărit

Au loc la Centrul de Artă Aluniș sau Casa Lila în fiecare duminică de la ora 11:00; durează 2 ore.

La cerere, se poate organiza și în orice altă zi a săptămânii.

Cost 120 lei/adult; 90 lei/copil

 

Drumeții cu ghid local

- Așezările Schiturile Rupestre (6 ore)

- Vechea Vatră a Satului, căutare de chihlimbar, fosile (dificultate mică, potrivită pentru copii, 3 ore)

 

Cost 45 lei/ adult, 30 lei/copil (în funcție de sezon/grup la cerere).

Ciubăr cu apă caldă - 350 lei/zi

 

Foc de tabără - 250 lei/zi

 

Atelier de țesut la război si cusut - 100lei/adult; 50lei/copil

 

Seară de folk - Ana Teodora - 2500 lei/concert

 

Seară de folk - Iustin Dinu - 1000 lei/concert

 

Închiriere biciclete/zi:

MTB - 50lei/adult;35lei/copil

Electrice - 100 lei/zi (2 buc disponibile)

Modalități plată

  • Card de vacanta - se percepe 10% extra charge, acesta fiind comisionul emitentului de card și al procesatorului de plăți.

  • Transfer bancar : DIA ALUNIS MANAGEMENT SRL ALUNIS 42, COMUNA COLTI, JUD BUZĂU; CUI RO40877537; J10/548/29.03.2019; IBAN RO71BTRLRONCRT0495053302; Banca Transilvania Nehoiu

Contact

0736 732 588

rezervari@alunis.ro

bottom of page