top of page
drumetii.jpg

Drumeții în Aluniș

Ne aflăm într-un cadru natural deosebit, pădure sălbatică, presărată cu multiple atracții și zonă încărcată de istorie. Te invităm să descoperi cel mai important complex de vestigii rupestre din Muntii Buzăului, locuințe și lăcașe de cult săpate în piatră, fostele vetre de sat, locul fostelor mine de chihlimbar și poveștile locului, să cauți urme de fosile, plante de leac și  ciuperci. 

Daniela Cîrstian

ghid de turism, localnică și zână

Iubește natura și este pasionată de geologie, cunoaște zona Alunișului ca-n palmă fiind născută și crescută aici, în Colți.  

Este expertă în căutarea și adunarea plantelor medicinale și ale ciupercilor ascunse în pădurile bătrâne ale munților, știe unde se pot vedea fosile și cunoaște toate poveștile și legendele locului. 

Daniela îți este călăuză în toate drumețiile și o poți întâlni și la Centrul de Artă Aluniș la punctul de informare turistică pregătită cu un zâmbet și idei de locuri de explorat.

daniela

Drumeții

Detalii: 

Drumețiile au loc în weekend specificul acestora depinzând de sezon, condiții meteo sau cererea participanților. Pentru grupuri organizate se pot realiza la cerere în orice zi a săptămânii. 

Cost: 45 lei/adult și 35 lei/copil (căutare de fosile, chihlimbar și plante de leac)
65 lei/adult si 45 lei/copil (Poiana Cozanei, schiturile rupeste Nucu- Bozioru)

Rezervări și detalii: 𝟎𝟕𝟑𝟔𝟕𝟑𝟐𝟓𝟖𝟖 | 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐢@𝐚𝐥𝐮𝐧𝐢𝐬.𝐫𝐨

bottom of page