casa lila (22).jpeg
casa lila logo.png

Casa Lila este casa de oaspeți a Școlii de Olărit de la Colți, un spațiu creat să te aducă mai aproape de atracțiile Munților Buzău și moștenirea culturală a locului. Ți se oferă drept oază de relaxare într-un sat tradițional și spațiu de  inspirație și creație.

Așezată în ceea ce local este cunoscută drept Valea Boului (sat Colți nr. 193), Casa Lila este la jumătatea distanței dintre Așezările Rupestre Aluniș și Muzeul Chihlibarului din Colți, două dintre cele mai importante atracții ale zonei, iar curtea din spate comunică direct cu pădurea deasă specifică Munților Buzăului. Ne aflăm în inima Ținutul Buzăului, Geoparc UNESCO.

 

Șederea la noi

casa lila (15)
press to zoom
casa lila (9)
press to zoom
casa lila (4)
press to zoom
casa lila (24)
press to zoom
casa lila (3)
press to zoom
casa lila (31)
press to zoom
casa lila (26)
press to zoom
236224171_205153781628660_5086525663268794997_n
press to zoom
casa lila (7)
press to zoom
1/1

Evenimente private/tabere:

Găzduim cu drag evenimentul tău:

 

  • tabere și ateliere de artă (pictură, muzică, masterclass-uri, etc);

  • teambuilding-uri, cursuri, workshop-uri și evenimente corporate;

  • mese festive (zile de naștere, onomastice, petreceri private);

  • ședințe foto/video.

 

CASA LILA dispune de 6 camere duble cu posibilitate de transformare în triple și unele cvadruple, capacitate totală de 20 persoane. Pentru tabere se poate mări capacitatea până la 29 locuri.

 

În cazul evenimentelor cu mai mulți participanți, oaspeții se pot caza și la Aluniș Retreat, casa de oaspeți a Centrului de Artă Aluniș (la 2km distanță) - 6 camere (16-17 locuri).

Așezată pe locul unei foste case bătrânești, Casa Lila a fost reconstruită folosind materiale naturale cu un impact cât mai redus asupra mediului și respectând stilul arhitectural muntenesc. 

Cele 6 camere sunt decorate în stil tradițional reinterpretat cu accente de artă contemporană. Elementele de decor sunt moștenire de familie sau comori găsite prin târguri, iar tablourile sunt semnate de pictori români, în mare majoritate buzoieni.

Casa dispune de un atelier de olărit și creație artistică, singurul de acest gen din zonă, două terase generoase, curte și ciubăr. La interior, mansarda poate fi folosită ca spațiu comun de relaxare.

Ne aflăm într-un sat tradițional din Munții Buzăului, în pădure, ceea ce înseamnă că: este posibil ca unele rețele de telefonie să nu aibă semnal, dar există Wi-Fi în toate spațiile casei. Cel mai apropiat supermarket, farmacie sau benzinărie sunt la 20km în Pătârlagele

 

Nu există farmacii non stop în zonă.

Mese - hrană pentru trup și suflet 

Micul dejun este tip bufet și este inclus în costul camerei.

Prânzul și cina se pot servi la Aluniș Retreat (aprox 2km) cu rezervare în prealabil. Acestea pot fi livrate și la Casa Lila dacă ne anunți dinainte.

Prin ceea ce servim de mâncare încercăm să aducem vitalitate și energie oaspetilor nostri. Oferim în special rețete tradiționale, gustul autentic românesc, din preparate locale, surse curate: ouă, brânză, lapte, fructe și legume. Produsele din carne sunt artizanale (cârnați afumați și muschi afumat), rețete proprii ale măcelăriei din Patarlagele.

 

Dacă există preferințe sau dorințe speciale, se vor lua în calcul în alcătuirea meniului. Suntem bucuroși să acomodăm orice tip de dietă.

Tarif: 

Double/Twin - 370 lei/cameră cu mic dejun inclus

 Triple: 550 lei/cameră cu mic dejun inclus

Casa Lila este administrată de localnici și reprezintă o importantă sursă de venit pentru comunitatea locală. De aceea, șederea ta aici este apreciată și contribuie direct la bunăstrarea comunității și continuarea proiectelor Școlii de Olărit de la Colți.

Rezervări și alte informații: 0727 550 894   rezervari @ alunis.ro

Rezervări

+40 720 033 903

Email 

Urmărește-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Oferte early booking 2022