top of page
puntea fier Zaharesti.jpg

Atracții

Sate tradiționale de munte, chihlimbar și fosile, poteci sălbatice prin pădure, așezări rupestre și experiențe rurale autentice - sunt doar câteva dintre atracțiile acestui loc.

biserica rupestra.jpg

Biserica Rupestră Aluniș

Cu o vechime de peste 700 de ani este cel mai vechi lăcaș de cult săpat în piatră în care încă se mai săvârșesc slujbe. Important loc de pelerinaj, poate fi vizitată zilnic. 

agaton.jpg

Complexul Așezărilor Rupestre Nucu - Bozioru

Aproximativ 30 de vestigii ale unor lăcașe săpate în piatră cu funcții dominante cultice și de refugiu. Traseul durează 6+ ore și este preferabil să fie făcut cu ghid. Detalii

centrul arta alunis 22 (1)_edited.jpg

Centrul de Artă Aluniș

Centru de creație și expoziție multidisciplinară, ateliere de meșteșug, magazin cu suveniruri de artizanat și centru de informare turistică vis a vis de Biserica Rupestră. Detalii

muzeulchihlimbarului.jpg

Muzeul Chihlimbarului

Unic în țară prin varietatea şi dimensiunile exponatelor de chihlimbar și este găzduit într-o clădire ridicată în 1973 în stilul arhitectonic specific zonei. Detalii și bilete

ceramica colti (2).jpg

Școala de Olărit de la Colți

Proiect de repornire a meșteșugului olăritului pe Valea Buzăului și revitalizare a ceramicii vechi. Detalii ateliere olărit

pod draganoi (2).jpg

Punțile suspendate de la Drâgânoi

O serie de punți care te traversează râul Buzău și-ți oferă priveliști frumoase asupra văii. 

puntea fier Zaharesti.jpg

Puntea Fier Zaharești

Aflată la înălțime și cu podeaua din plasă, puntea suspendată ce unește localitățile Pătârlagele și Zaharești este o atracție pentru amatorii de aventură. 

cariera diatomita.jpg

Cariera de diatomită 

Fosta carieră de pe malul stâng al Buzăului în dreptul satului Sibiciu este acum abandonată, dar un loc splendid de fotografiat și de văzut de sus Valea Buzăului. 

sate munte.jpg

Sate tradiționale de munte

Colții de Jos, În Poiană, Aluniș sunt sate și cătune care păstrează din farmecul vieții din trecut. Sunt de explorat la pas și admirat casele vechi, gospodăriile cu acareturi și orătăniile din curți. 

Vulcanii-Noroiosi.png

Vulcanii noroioși

Atracția principală a județului Buzău, Vulcanii Noroioși se află la aprox 40 km de Aluniș și sunt de neratat. Recomandăm și o oprire la Geogate, poarta de intrare în Geoparc.  

Lake Landscape

Barajul Siriu 

La doar 38 de kilometri de Aluniș, Barajul Siriu este locul ideal pentru amatorii de sporturi acvatice dar și pentru cei care vor doar să se relaxeze și să fotografieze peisajul. 

ulmet.jpg

Trovanții de la Ulmet

Drumul de la Aluniș la aceștia (11 km) este o atracție în sine purtându-te prin satul Muscelu Cărămănesc, pe ulițe și peste dealuri. Drumul este anevoios, dar merită. 

bottom of page